O regionu

V srdci Slovácka, na řece Moravě a jejích ramenech, leží v blízkosti chráněné krajinné oblasti Bílé Karpaty město Veselí nad Moravou. V současnosti je to moderní město, ale historii tu dál připomíná množství nádherných historických staveb a malebných zákoutí včetně Zámeckého parku v anglickém stylu.

Kostel

Zámecký park

Baťův kanál

Městem vede také známá vodní cesta Baťův kanál, která byla postavena ve třicátých letech 20. století pro účely nákladní plavby. Tato unikátní vodní cesta dnes však slouží výhradně k rekreaci a nabízí plavby na osobních lodích. Díky možnosti přepravy jízdních kol na palubě těchto lodí lze kombinovat plavbu s cyklistickými výlety.

Pro cyklistiku je ostatně vhodné celé okolí Veselí nad Moravou, protože celý Baťův kanál je lemován více než 80 km dlouhou cyklostezkou, na kterou dále navazují stezky a trasy v okolí, včetně Moravských vinařských stezek.

Zámecký park a Bartolomějské náměstí

Park se nachází v okolí renesančního zámku a v současnosti park prochází výraznou proměnou s množstvím dřevěných soch, živého bludiště a velmi příjemné Kavárny v parku. Za návštěvu rozhodně také stojí Bartolomějské náměstí v místech původní středověké osady, kostel sv. Bartoloměje, kostel svatých Andělů strážných patřící ke klášteru servitů, židovský hřbitov a mnoho dalších pamětihodností.

Rozhledna Radošov

Rozhledna na kopci Radošov má tvar číše na víno a je vyrobena ze dřeva a oceli. Pokud vystoupáte až na horní plošinu rozhledny, užijete si pěkný výhled až na kopec svatého Antonínka, na Velkou Javořinu, Buchlovské vrchy a na jihu na Pálavu u Mikulova. Místo je vhodné ke krátkému nenáročnému výletu pěšky nebo na kole.